ZONNEPANELEN

 

WERKING VAN ZONNEPANELEN

De term “fotovoltaïsch” komt van het Griekse woord “photos” (= licht) en “Volta”, de uitvinder van de eerste elektrische batterij. In een fotovoltaïsche zonnecel wordt licht omgezet in elektriciteit. Hoeveel stroom een cel produceert, hangt af van hoeveel licht, direct of indirect, erop valt. En dat varieert gedurende de dag en het seizoen. De zon hoeft niet volop te schijnen; een beetje zonlicht is voldoende om stroom op te wekken. Zonnecellen worden aan elkaar geschakeld in zonnepanelen of zogeheten PV-modules.

 

 

De geproduceerde stroom is gelijkstroom. Die moet nog worden omgezet in wisselstroom. Daartoe dient een omvormer. Daarna kan de stroom in het elektriciteitsnet worden geïnjecteerd. Wanneer het stroomverbruik in de woning lager ligt dan wat de zonnepanelen produceren, wordt het overschot aan stroom aan het net afgegeven. Wanneer de zon niet voldoende oplevert, alsook ’s nachts, wordt de nodige stroom uit het elektriciteitsnet geput.

 

WAAROM ZONNEPANELEN?

  1.  Zonne-energie is 100% groen

  2. De zon gaat nog eventjes mee

  3. Je bespaart een hoop ged op jouw stroomfactuur

  4. Zonnepanelen worden ieder jaar goedkoper

  5. Zonnepanelen worden steeds mooier

  6. Minder afhankelijk van buitenlandse energie

  7. Zonnepanelen zijn een beschermlaag voor uw dak

Bekijk hier enkele van onze topmerken van zonnepanelen

Hieronder ziet u enkele van onze topmerken.
U kan van elk type de productfiche openen door te klikken op de naam van het type.

Het staat vast dat de SunPower zonnepanelen voor particulieren de meeste energie leveren. Door de hoge efficiëntie van de SunPower-zonnepanelen kunt u het beste uit uw dak halen door aanzienlijk meer energie te produceren.

 

Wat betekent dit voor u?
Hoogefficiënte zonnepanelen van SunPower genereren meer energie gedurende de levensduur van uw systeem dan andere panelen. Dat betekent dat u gedurende de levensduur van uw systeem meer elektriciteit produceert en meer geld bespaart op elektriciteitsrekeningen.

Panasonic Solar is één van 's werelds meest toonaangevende bedrijven in de zonne-energiesector.
Wij zijn al meer dan dertig jaar lang de referentie in de ontwikkeling van nieuwe, innoverende fotovoltaïsche producten met een steeds hoger rendement

LG Solar geeft u alle opties om te kiezen uit de beste oplossing voor u. Of u nu op zoek bent naar uitbreiding van uw bestaande systeem, of zoekt naar het beste energie-rendement, wij ondersteunen alle betrouwbare modules en bieden de beste garantie-programma's in de industrie.

Suntech Power is een A-rating zonnepaneel van Chinese makelij. Suntech is een paneel met een zeer hoge efficiëntie gebaseerd op vooraanstaande innovatieve fotovoltaïsche technologieën.
Zijn hoge betrouwbaarheid met een plustolerantie van + 5wp verzekert een goede opbrengst! Bestand tegen een hoge wind- en sneeuwdruk en extreme temperatuurschommelingen.

 

Axitec zonnepanelen is in 2001 opgericht in het Duitse Böblingen. De productie van de zonnepanelen gebeurt in China en Taiwan. Het hoofdkantoor staat nog wel in Duitsland.

REC is een 40 jaar oud Noors bedrijf uit Oslo. REC is een verticaal geïntegreerd bedrijf. Dat houdt in dat zij zelf het silicium raffineren, zelf de zonnecellen maken, etc tot en met het transport in de haven van bestemming in eigen beheer houden.

BenQ zonnepanelen worden in Taiwan gemaakt. Ze gebruiken speciale cellen waardoor het paneel een rendement haalt van 20%. Dit komt neer op een vermogen van 330 Watt uit een zonnepaneel met dezelfde afmetingen als een “standaard” 250 Watt paneel.

Het BISOL merk staat voor onbetwistbare kwaliteit en betrouwbaarheid, klantgerichte dienstverlening en technologische vernieuwingen. Onze klanten tevreden houden, is de drijvende kracht in ons bedrijf. Daarom ontwikkelt ons team systemen voor groene energie die afgestemd zijn op uw specifieke behoeften. BISOL gebruikt de beste materialen om u de meest geavanceerde producten aan te bieden. We zorgen daarbij altijd dat u het hoogst mogelijke rendement uit uw groene investering haalt.

Solar Frontier zonnepanelen worden geproduceerd in Japan door een dochteronderneming van Shell. Er wordt gebruik gemaakt van een dunne film, ook wel CIS genoemd, een andere techniek dan gangbare zonnepanelen. de zonnepanelen van Solar Frontier presteren inderdaad 10% beter.

Bauer Solarenergie biedt zonnepanelen van hoge kwaliteit aan, die worden vervaardigd in hun eigen fabrieken. Bauer stelt zelf: “het hoogst mogelijk niveau van kwaliteit is onze grootste prioriteit.”. Elk zonnepaneel van Bauer ondergaat een uitgebreide test en een individuele kwaliteitscheck voordat het daadwerkelijk verkocht wordt.

NIEUW!! technologie: glas-glas

Luxor zonnepanelen is een zonnepanelen fabrikant uit het Duitse Stuttgart. Luxor ontwikkeld en vervaardigd zonnepanelen.

 

LG is een Koreaanse fabrikant van zonnepanelen en komt nu ook uit met glas/glas zonnepanelen.

 

De Duitse zonnepanelen fabrikant SolarWorld AG laat zien hoe hoog kwaliteit zonnepanelen horen te zijn. Met zeer robuust glas en profielen die aan elkaar vast zijn gezet door klem verbindingen waarbij de frames zeer net zijn afgewerkt zet SolarWorld de maat voor zonnepanelen.

Maximale levensduur door het innovatieve gebruik van de nieuwste glastechnologieën op de voor- en achterkant van het paneel, hoge mechanische belastbaarheid en minimaal degradatie; er zijn veel argumenten die voor Sunmodule Protect pleiten. Met de introductie van de nieuwe generatie glas-glas paneel komen er nu nog meer bij.

Wat zijn nu de voor- en nadelen van glas-glas zonnepanelen?

 

Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste zonnepanelen die het nadeel van zogenaamde degradatie van gangbare zonnepanelen wegnemen. Dit betekent een langere levensduur en een hogere opbrengstgarantie. Een gangbaar zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie. Deze lagen hebben een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Hierdoor moet een zonnepaneel elk jaar een klein beetje in vermogen inleveren. De meeste fabrikanten kunnen daardoor nooit een 100% vermogensgarantie afgeven. In de meeste gevallen geven zij een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar.

 

Een glas-glas-zonnepaneel daarentegen bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag met glas. Het paneel heeft veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen geven een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.

 

Glas-glas zonnepanelen zijn er in 2 vormen.

* Panelen met een aluminium frame

* Frameloze panelen

 

De zonnepanelen met aluminium frame zijn nauwelijks van gangbare zonnepanelen te onderscheiden. Alleen vanaf de achterzijde is het zichtbaar dat glas gebruikt is in plaats van kunststof.De frameloze zonnepanelen zien er beduidend anders uit. Het geheel is in feite één stuk glas, met aan de achterzijde de connectoren. In de meeste gevallen zijn deze volledig zwart uitgevoerd.

 

Hoeveel meeropbrengst heeft u met glas-glas zonnepanelen?

Fabrikanten beweren dat glas-glas zonnepanelen op den duur 25% meer opbrengst hebben. Indien dit alleen te wijten is aan het verschil in degradatie is dit percentage nogal positief voorgesteld. Zonnepanelen.net heeft berekend (zie hieronder) dat het verschil 5% is na 25 jaar. Uitgangspunt vormen daarbij de garanties die fabrikanten claimen. (verschil berekend met vermogensgarantie van 80%/25 jaar voor gangbare zonnepanelen versus 87%/30 jaar voor glas-glas zonnepanelen).

 

Prijs glas-glas zonnepanelen

De prijs voor glas-glas zonnepanelen is hoger dan gangbare zonnepanelen. Voor glas-glas zonnepanelen met frame liggen de prijzen circa 20% hoger. Voor glas-glas zonnepanelen zonder frame kunnen de prijzen 30 tot 50% hoger liggen.

Bekijk hier de berekening en het verschil in opbrengst tussen gangbare- en glas-glas zonnepanelen over 25 jaar:

 

BVBA Mirage

 

Meersstraat 10

 

1730 Asse

 

Tel/Fax:  02 452 43 29
 

GSM: 0475 89 08 16

 

info@mirage-energy.be

Bezoek zeker ook eens onze facebookpagina